Att fälla träd och beskära träd tar hårt på klingan och motorn i motorsågen. Det finns lite husmorstips man kan använda sig av och dessa kommer vi tipsa om i den här texten.

Först och främst ska vi tipsa om er att ta hand om maskinen. Då minskar sannolikheten att maskinen behöver lämnas in på service. Vi har servat 1000-tals motorsågar. Ett företag som vi senast hjälp är Trädfällning Stockholm som arbetar med just trädfällningar och trädvård. När det inte går att använda husmorstipsen måste man dessvärre lämna in motorsågarna på service. Men vi rekommenderat alltid att testa dessa steg innan.

  1. Starta med en ordentlig rengöring. Plocka bort kåpan och alla skydd och smörj och blås bort smuts. Glöm inte att kika bakom kåpan. Där samlas ofta mycket smuts.
  2. Nästa steg är att kolla kedjan. Ser den sliten ut? Ta bort kedjan och slipa den. Om den är i riktigt dåligt skick rekommenderar vi att ni slänger kedjan. Annars kan det innebära en säkerhetsrisk.
  3.   Sista stegen är att du gör en mini-service. Kolla upp oljan och byt den om du inte gjort det på länge. Gå igenom luftfiltret och byt det också. Glöm inte att byta tändstiftet

Motorsåg

Om inget av dessa stegen hjälper rekommenderar vi att ni lämnar in motorsågen. Det kan vara fel på motorn eller något hjul inne i motorsågen.

Att tänka på vid slipning av kedja

Vad bör man tänka på när man slipar kedjan? Vi har svaren. Som i alla hantverk behöver man rätt och bra verktyg. Använd därför en bra rundfil. Själva filen ska passa kedjan så att den kommer åt ordentligt. Vi brukar ha en grundregel och det är att kassera filen efter att 1,5 kedjor slipats. Det brukar stämma ganska precis. Osäker på hur du ska slipa? Lämna in den till närmsta servicebutik. Det kostar inte många kronor.

Service motorsågar
Tagged on:             

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

20 − tio =