En motorsåg är ett kraftigt verktyg som används för att fälla träd i skogen eller på andra håll där TIMBER(!!!!) inte utgör någon fara för omgivningen. Men för att en motorsåg ska fungera perfekt under en lång tid gäller det att du tar hand om den på bästa sätt. Det är en maskin som står med enorm påfrestning, och därför är det extra viktigt att se över den efter varje avslutat arbetspass. Det är förstås mycket grundläggande saker du kan göra själv, men vem var det som sa att det måste vara svårt för att det ska bli bra?

För att en motorsåg ska må så bra som möjligt gäller det att kolla kedjan och smörjningen när varje arbetspass har avslutats. Det är en fördel att alltid efterspänna kedjan varje dag och se efter om det behövs extra smörjning. Det här är grundläggande åtgärder som förlänger en motorsågs livslängd avsevärt.

Med jämna mellanrum är det lika viktigt att kolla till luftfiltret. Det blir till slut fullt av sågdamm och träpartiklar. Ta gärna ur filtret då och då beroende på hur ofta motorsågen används och tvätta rent det med fingervarmt vatten och lite diskmedel – det gör susen.

Glöm inte läsa vårt inlägg om service av motorsågar. Klicka här för att komma dit.

Så får du en effektivare motorsåg för trädvård
Tagged on:         

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton − fjorton =