Så tar du hand om din hölstersåg

En hölstersåg med böjt skaft gör det lättare att skära genom grövre grenar. Tack vare den fördelaktiga utformningen kan du låta sågen göra jobbet. Det kräver inte lika mycket fysisk ansträngning av dig, och den lättviktiga sågen förminskar påfrestningen på armar och axlar. För att det här praktiska verktygen ska vara fortsatt effektivt krävs att du tar hand om det och följer angivna serviceinstruktioner. Med små, enkla medel kan du öka livstiden på din hölstersåg.

För att din hölstersåg ska fungera på bästa sätt under så lång tid som möjligt är det viktigt att  hålla sågtänderna friska och starka. Under själva utförandet bör du alltid se till att såga rakt och låta sågen göra jobbet. Tryck inte på för att snabba på processen. Genom att låta sågtänderna sköta jobbet kommer du märkbart att öka livslängden på din hölstersåg.

Se till att alltid ha plastskyddet över sågtänderna när du inte använder den. Damm och oxidering gör att du kommer att slita ut sågen snabbt. Och när du sågar – undvik att försöka slå mot sågytan för effektivare sågning. Det enda som händer är att du nöter ut tänderna och gör att sågen blir slö och på sikt fullständigt obrukbar.

Maskinvård i skogen
Tagged on:         

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 × 4 =